Voetbal in Kampen dupe van inbraak – Go ahead kampen

“Het is triest dat het moet maar het wordt tijd voor camerabewaking”, is de eerste reactie Andries Kroeze, voorzitter van voetbalclub Go Ahead Kampen, nadat er opnieuw is ingebroken op sportpark Middenwetering, dit maal in de werkschuur.

Radiohokje
Twee weken geleden werd uit het zogenaamde ‘radiohokje’ op het hoofdveld van Go Ahead Kampen al de geluidsinstallatie gestolen. Dit keer sloegen inbrekers toe in een gereedschapshok (de werkschuur) tegenover de ingang van de kantine.

Dakplaat
De kraak werd maandagochtend ontdekt door de ‘bouwploeg’ die voor een klus gereedschap nodig had. De inbraak moet volgens voorzitter Kroeze “ergens tussen vrijdagmiddag 14.00 uur en maandagochtend hebben plaatsgevonden”. De klussers troffen de schuur drijfnat aan omdat de inbrekers een dakplaat hadden verwijderd om binnen te komen.

Ruim 3.000 euro
Er zijn meerdere stukken gereedschap meegenomen. Er ontbreken boormachines, een decoupeerzaag, een cirkelzaag en verschillende andere machines. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt een slordige 1.500 euro. “Samen met de diefstal van de geluidsinstallatie staat de teller nu al op ruim 3.000 euro. En dan hebben we de vernielingen van vorig jaar bij Go Ahead Kampen nog niet meegerekend”, aldus voorzitter Kroeze.

Nog geen vijf maanden geleden werd de nieuwbouw van Go Ahead Kampen officieel geopend, na een renovatie van de accommodatie die al in 2010 werd gestart met de aanleg van het kunstgrasveld. Door de ledentoename kwam de vereniging kleedruimte tekort maar dankzij de gemeente Kampen werd het mogelijk om twee kleedkamers bij te bouwen.

Gastvrij
“Go Ahead Kampen is een gastvrije club maar dan wel op de zaterdagmiddag.” Wat Kroeze betreft investeert de club in bewakingscamera’s. “We willen van ons sportpark geen vesting maken maar er moet iets gaan gebeuren want straks is de grote kantine misschien aan de beurt.” Kroeze vermoedt overigens dat de daders behoorlijk bekend zijn met de club. “Ze hebben die ene dakplaat opgetild die toegang gaf tot het hok. Dat vereist echt voorkennis.

Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor Security Rental
  • Eigen helpdesk
  • Opgeleide monteurs
  • VCA Certificering
  • Technische dienst
  • Adviseurs op locatie
  • Projectmatige aanpak
  • 20+ jaar ervaring
  • Totaal oplossingsgericht
  • Creatieve oplossingen

Recent nieuws

Gratis advies