Camerabewaking bij voetbal club Hercules Zaandam

ZAANDAM – Sportclub Hercules Zaandam heeft de afgelopen weken geregeld last gehad van vandalisme op het complex. Het scorebord, doelen, hekwerk en velden zijn al meerdere malen beschadigd. Sc Hercules Zaandam zoekt nu bewust de publiciteit om leden, buurtbewoners, passanten hierop te attenderen en zo mogelijk hier ook wat aan te doen. Er wordt in ieder geval camerabewaking ingesteld.

“Het afgelopen seizoen is het vaker voorgekomen dat onbevoegden het complex van sc Hercules Zaandam betraden”, blikt persvoorlichter Jos Timmer terug. “Omdat het complex tijdens de zomerstop enkele weken minder in gebruik is, betekent dit helaas dat onbevoegden het terrein in bezit nemen en steeds vaker vernielingen aanrichten en zo de vereniging enorme schade toebrengen.”
“Los van de grote financiële schade, kost het onze waardevolle vrijwilligers enorm veel tijd en energie om de vernielingen steeds opnieuw te moeten repareren. Wij zijn trots op ons prachtige complex en doen er alles aan om dit ook zo te houden”, vervolgt Timmer. “De afgelopen weken is het hekwerk open geknipt, omdat het complex verder was afgesloten. Ondanks meerdere reparaties en waarschuwingsborden bij de ingang van het terrein, wordt het telkens weer open geknipt. Zoals afgelopen zondag ook de elektra uit het scorebord is getrokken en worden kettingsloten waarmee de doelen zijn vastgemaakt met tegels stukgeslagen. Dit wordt ‘s morgens gerepareerd, maar ‘s avonds zijn de kettingensloten opnieuw stukgeslagen. Kortom, het is een repeterend verhaal.”
Om de pakkans van de daders te vergroten, wordt camerabewaking ingesteld op het complex. “Camerabeelden van de vandalen worden doorgegeven aan de politie. Overigens is bij de politie al meerdere malen aangifte gedaan en heeft de politie toegezegd om tijdens de zomerstop extra te surveilleren. Bij aanhouding door de politie zal worden bekeurd en de boete is 225 euro”, waarschuwt Timmer.

Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor Security Rental
  • Eigen helpdesk
  • Opgeleide monteurs
  • VCA Certificering
  • Technische dienst
  • Adviseurs op locatie
  • Projectmatige aanpak
  • 20+ jaar ervaring
  • Totaal oplossingsgericht
  • Creatieve oplossingen

Recent nieuws

Gratis advies